Очищення форсунок від бруду

Категорії
Ця стаття була оновлена 21 09 2023

На даний момент багато сервісів пропонують послугу очищення дизельних форсунок шляхом використання різних розчинників – рідин, які нібито здатні видалити бруд всередині форсунок і врятувати власника автомобіля від подальшого ремонту паливної системи.

Але, таке очищення не несе ніякого корисного ефекту

Встановлення на стенд і подальше очищення форсунок фактично не має ніякого ефекту і до того ж сама по собі не ефективна. Справа в тому, що без розбирання більша частина бруду, різні важко дотягнуті елементи, такі як стружка – мити цими засобами просто неможливо. Робочий тиск форсунки досягає робочої потужності 1600-1800 бар. У деяких випадках нові форсунки досягають 2000 бар. При такому надвисокому тиску будь-який бруд, будь-яке окислення, ворсинки будуть вилітати з форсунки через зворотню подачу і перейдуть до резервуара.

Чому проблема залишиться навіть після очищення форсунок?

Проблема все одно залишиться, так як такий розчинник не може мити невеликий камінь або шматочок стружки. У певному сенсі, ультразвукова ванна може бути корисною, але це лише 5% від усієї роботи, яку потрібно виконати в комплексі. За роки роботи на системних форсунках Common Rail ми спробували найрізноманітніші способи очищення форсунок, але прийшли до висновку, що таке очищення – звичайне розведення клієнтів на гроші. Набагато ефективніше проводити повну діагностику форсунки і визначити її несправності і провести подальшу реставрацію, ремонт. Адже насправді, – цей метод сам по собі не приносить користі власнику.

Перейти до сторінки відновлення

( 1 )
Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*